Site icon Ajanda İstanbul

Merakla beklenen Yeşilçam dizisiyle ilgili ‘Yeşilçam mı, Hollywood mu?’ tartışması

Yeşilçam

Yeşilçam

Türkiye’nin önde gelen yerli dijital dizi film izleme platformlarından BluTV’de yayınlanacak olan Yeşilçam dizisi bazı sinema ve dizi eleştirmenleri tarafından ‘yerli’ olmamakla eleştirildi.

Henüz yayınlanmadan büyük ilgi ve beğeni toplayan Çağan Irmak’ın yönetmenliğini üstlendiği Çağatay Ulusoy, Selin Şekerci ve Afra Saraçoğlu’nun başrollerini paylaştığı Yeşilçam dizisi 22 Nisan’da yayınlanacak. Yayınlanmasına sınırlı zaman kalan dizinin fragmanları ve kamera arkası görüntüleri kısa sürede binlerce kez izlenerek büyük beğeni topladı. Bazı kesimler diziyi merakla beklediğini söylerken bazı kesimler de dizinin yerli unsurlardan meydana gelmediğini ileri sürdü.

Ünlü yönetmen Çağan Irmak ile sektörün hem genç hem de deneyimli isimlerini bir araya getiren Yeşilçam dizisi büyük bir heyecanla yayına girmeyi bekliyor. İlk sezonunun çekimlerinin tamamlandığı dizinin ikinci sezonunun senaryosu da yazılmaya devam ediyor. Henüz yayına girmeden çok büyük ilgi gören dizi büyük bir prodüksiyona imza atıyor.

Dizinin genç ve sevilen başrol oyuncularının ve deneyimli isimlerinin hayranları dizinin heyecanla yayınlanmasını beklerken bir kesim fragmanlarda kullanılan müziklerden gösterilere kadar yerli hiçbir unsurun bulunmadığını öne sürdü. Bazı dizi eleştirmenleri ve sosyal medya fenomenleri ise diziyi ‘Yeşilçam mı, Hollywood mu?’ diyerek eleştiri yağmuruna tuttu. Bu tip eleştirilerin altında bazı hayranlar diziyi savunurken bazıları da ‘kendimize ait hiçbir şey yapacak mıyız?’ şeklinde yorumlarda bulundu.

Yeşilçam dizisinde kim hangi karakteri oynayacak?

Tam adı Yeşilçam Bir Sinema Hayvanı olan dizide Çağatay Ulusoy sinema sektöründe ayakta kalmaya çalışan Semih isminde genç ve başarılı bir film yapımcısını canlandıracak. Dizide Çağatay Ulusoy’a başrollerde eşlik edecek Selin Şekerci, Mine Cansu isminde genç ve başarılı bir film yıldızı ve Ulusoy’un canlandırdığı Semih karakterinin eski eşini canlandıracak. Dizinin diğer başrollerinden Afra Saraçoğlu’nun canlandırdığı Tülin Saygı ismindeki karakter ise film sektörüne girmek isteyen genç bir oyuncu adayına hayat verecek.

 

Please follow and like us:
Exit mobile version